Sivistys- ja kulttuuripalvelut, Oulun kaupunki

Oulu kasvattaa hyvinvoivia, välittäviä ja aktiivisia kuntalaisia. Kaupunki tarjoaa yhtenäisen kasvun ja opinpolun aina varhaiskasvatuksesta peruskouluun, toisen asteen opintoihin ja korkea-asteelle. Ihminen oppii uutta koko elämänsä ajan. Oulussa on monipuoliset mahdollisuudet elinikäiseen oppimiseen.

Järjestämme koulutuksia koko sivistys- ja kulttuuripalveluiden henkilöstölle ja teemme koulutusyhteistyötä Keidas-verkoston toimijoiden kanssa.

Yhteyshenkilöt

Marjo Immonen
henkilöstösuunnittelija
marjo.l.immonen@nullouka.fi
p. 040 158 0331

Maikki Manninen
kehittäjäopettaja
maikki.manninen@nullouka.fi
p. 040 6149138

Kulttuuritalo Valve

Kulttuuritalo Valveella toimiva Oulun lastenkulttuurikeskus on erikoistunut elokuva- ja sanataidekasvatukseen. Tarjoamme vuosittain lukuisia erilaisia elokuva- ja sanataidekoulutuksia opettajille, varhaiskasvattajille sekä muille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville aikuisille.

Katso tarkemmin kulttuuritalo Valveen sivuilta runsas kattaus koulutuksia ja valmiita oppimateriaaleja. Oppimateriaalit on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Yhteyshenkilö

Minna Halonen
lastenkulttuuripäällikkö
minna.halonen@nullouka.fi
p. 0447037544

Oulun kaupunginkirjasto

Oulun kaupunginkirjasto tarjoaa monipuolisesti palveluita kasvatukselle ja opetukselle lukutaidon sekä tiedonhallinnan taitojen opetuksen avuksi. Järjestämme myös koulutuksia kumppanina esimerkiksi aluehallintoviraston kanssa.

Kirjasaari on kirjaston järjestämä, vuosittainen koulutus, jossa kirjaston henkilökunta esittelee edellisvuoden uutuuskirjallisuutta. Koulutusviikko on avoin kaikille. Seuraava Kirjasaari järjestetään 24.–28.1.2022.

Kaupunginkirjasto tarjoaa lukutaitotyön tueksi kasvattajille ja opettajille opastusta etenkin verkkomateriaaleina.

  • Kirjastoreitti-sivusto, materiaalia kasvattajille ja opettajille sekä mm. alakoulun oppimiskokonaisuudet.
  • Eväitä opiskeluun-sivusto on laaja tietopankki, josta opettaja löytää paljon materiaalia tiedonhankinnan, tiedonlähteiden kriittisen arvioinnin sekä mis- ja disinformaatiosta oman osaamisen kehittämiseen ja opetuksen tueksi.

Oulun kaupunginkirjasto hoitaa myös Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kirjastojen alueellista kehittämistehtävää. Kirjastojen, kasvatuksen ja opetuksen työtä kehitetään myös koko alueella. Tutustu alueen kirjastojen palvelutarjontaan: Polkuja kirjan ja tiedon äärelle – kirjastojen yhteistyö kasvatuksen ja opetuksen kanssa.

Kirjaston toteuttamia ideoita, materiaaleja ja lukuvinkkejä löydät myös Sivistyksen Supervoimia -sivustolta, joka on Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun sivistystoimen kohtaamispaikka.

Yhteyshenkilöt

Mervi Vaara
palvelupäällikkö
mervi.vaara@nullouka.fi
p. 044 703 7340

Elina Kauppila
vastaava informaatikko
elina.kauppila@nullouka.fi
p. 050 361 8285

Tiedekeskus Tietomaa

Tietomaa tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Tämä Suomen ensimmäinen tiedekeskus on oikea paikka, halusitpa sitten oppia tai pitää hauskaa, kuluttaa aikaa kaiken kivan äärellä tai haastaa aivojasi ja kehoasi. Tiedekeskus Tietomaa on Oulussa ja koko Pohjois-Suomessa jo käsite. Kävijöitä on jo lähes kaksi miljoonaa, ja monet tulevat vuosi vuodelta uudestaan.

Näyttelytarjonta koostuu erilaisista teemanäyttelyistä, joissa on yli 150 kohdetta. Uusia näyttelyitä avataan vuosittain ja poistuvien näyttelyiden vetonaulat siirretään perusnäyttelyn osaksi. Näyttelyt esittelevät tieteen ja tekniikan eri osa-alueita kiinnostavasti ja viihdyttävästi. Perustoimintaa edustavat myös valtavalta kankaalta katsottavat dokumentaariset 3D-jättielokuvat.

Näyttelyihin ja elokuvaan liittyen on koululaisryhmille tarjolla tehtäväpaketteja. Lisäksi Tietomaa tarjoaa monimuotoista työpajaohjelmaa, jotka ovat ryhmien ennakkoon varattavissa.

Ohjelmassa on ajoittain myös opettajille suunnattua täydennyskoulutusta, kuten esim. syksyllä 2021 ESERO Finlandin toteuttamat CanSat-tölkkisatelliitti- ja Kitsat-työpajat sekä samaa teemaa mukaileva varhaiskasvatuspäivä.

Yhteyshenkilö
Harri Häll 
opetus- ja ohjelmapalvelusuunnittelija
p. 044 703 1348
harri.hall@nullouka.fi